Wat draagt Koningin Maxima tijdens streekbezoeken? | ModekoninginMaxima.nl

2022-04-21 07:53:02 By : Mr. S. Gwan

Met het bezoek aan de Bollen- en Duinstreek van afgelopen donderdag, was ik ineens benieuwd wat Koningin Máxima ook al weer allemaal gedragen heeft tijdens streekbezoeken. Het is toch een soort mini-Koningsdag met extra veel inhoud, dus daar hoort natuurlijk wel bijzondere kleding bij. 

In mei en juni 2013 bezochten de koning en koningin in alle provincies al een regio. Die tellen we hier niet mee, want deze provinciebezoeken waren een soort kennismakingsbezoeken. In buurland Belgë werden ze Blijde Intredes genoemd. In Nederland noemden we ze heel gewoon: provinciebezoeken. Terug naar de streekbezoeken. Meestal zijn dat er een paar per jaar, maar in 2020 en 2021 werd  het door de coronapandemie natuurlijk even wat lastiger. Op hoeveel Streekbezoeken zou de teller inmiddels staan? En dus: hoeveel outfits heeft Koningin Máxima hiervoor uit de kast getrokken? Een overzicht. 

1. Streekbezoek Achterhoek 6 mei 2014 - de Koningin gaat gekleed in een beige blouse met witte rok van Natan, gecombineerd met een beige turban van Delvigne + beige pumps en clutch van LK Bennett.

2. Streekbezoek Kop van Noord-Holland 12 september 2014 - Máxima gaat gekleed in een jurk die is ontworpen door de zieke Luna (via Make a Wish) met behulp van Edouard  Vermeulen van Modehuis Natan.

3. Streekbezoek Groningse en Drentse Veenkoloniën 17 februari 2015 - Koningin Máxima gaat gekleed in een jurk van Natan, bestaand uit een grijze rok met oranje top met waterval halslijn. De japon is een ontwerp van Natan. De grijze hoed is ontworpen door  Fabienne Delvigne.

4. Streekbezoek Zeeuws-Vlaanderen 19 mei 2015 - De Koningin draagt een gele rok met een top met een gele, handbeschilderde bloem op het voorpand. De outfit is een ontwerp van Natan.

5. Bezoek Mijnstreek Limburg 8 oktober 2015 - De Koningin droeg een nieuwe grijze japon van Dolce & Gabbana, pumps van Louboutin, een handtas van Susan Gail en een haardecoratie van Laura Noetinger. 

6. Streekbezoek West-Brabant 16 februari 2016 - Koningin Máxima gaat gekleed in een zwart/witte japon van Natan, met bijpassende grijze hoed en cape.

7. Streekbezoek Noardwest Fryslân 13 juni 2016 - Een eenvoudige koraalkleurige japon van Natan, met kanten vest en bijpassende accessoires voor het Streekbezoek aan een gedeelte van Friesland.

8. Streekbezoek Almelo en Noordoost Twente 27 oktober 2016 - Hare Majesteit gaat gekleed in een blauwgroene jurk van Natan. Ook de mohair mantel is een ontwerp van dezelfde ontwerper. De muts is een ontwerp van Fabienne Delvigne.

9. Streekbezoek Krimpenerwaard 21 februari - Een nieuwe felroze japon van Natan doet vandaag zijn intrede, gecombineerd met bruine accessoires. Een bijzondere combinatie, die wat mij betreft niet misstaat!

10. Streekbezoek Noordoost Flevoland 29 juni 2017 - Wat fijn om deze outfit van Koningsdag 2016 weer terug te zien! De gebloemde rok en felroze top zijn een ontwerp van Edouard Vermeulen van Natan.

11. Streekbezoek Eemland 24 oktober 2017 -  De keuze is voor dit streekbezoek gevallen op een jurk van jacquard en snijgarens, gecombineerd met een bordeaurode mantel, hoed en pumps. Opnieuw een ontwerp van Natan.

12. Streekbezoek West-Friesland 28 juni 2018 - Een zomerse mouwloze jurk van Natan, voor deze prachtige dag met felblauwe lucht. Wat een plaatje, zo poserend voor het schip!

13. Streekbezoek Schouwen-Duiveland en Tholen 16 oktober 2018 - Koningin Máxima droeg deze dag een rok van de Deens-Nederlandse ontwerper Claes Iversen, gecombineerd met een bijpassende blauwe blouse. Ook de accessoires staan er perfect bij.

14. Streekbezoek Betuwe 29 mei 2019 - De Koningin draagt in de Betuwe een zandkleurige rok met een witte blouse van Natan. Ze maakt het geheel wat pittiger met bordeaurode accessoires. 

15. Streekbezoek Zuidwest-Drenthe 18 september 2019 - Voor het eerst draagt Máxima geen jurk of rok tijdens een streekbezoek, maar kiest ze voor een culotte met jasje van Natan.

16. Streekbezoek Zuidoost-Fryslân 17 september 2020 - Een oranjekleurige midi-jurk is het voor deze dag geworden. Handig met fietsen? ;-)

17. Streekbezoek Noord-Limburg 27 mei 2021 - Een groene japon + veelkleurige mantel van Oscar de la Renta. De pillbox is een ontwerp van Jolanda, Máxima's kamenier. 

18. Streekbezoek Salland 14 september 2021 - Koningin Máxima draagt een groene plissé-jurk van Natan, met accessoires in de kleuren van de stof van de jurk. Een totaal ander ontwerp dan we tijdens de meeste andere streekbezoeken zagen. Mijns inziens heel verfrissend!

19. Streekbezoek Duin- en Bollenstreek 7 april 2022 - Op deze winderige dag waarop code geel is afgegeven, gaat het streekbezoek gewoon door. De Koningin draagt een nieuwe donkerblauwe japon met witte geborduurde bloemen van Oscar de la Renta. De donkerblauwe pillbox zagen we eerder in 2013 en is een ontwerp van Bettina Thomas. De donkerblauwe jas, geleend van Prinses Amalia, komt van Natan.

In totaal tellen we maar liefst 19 streekbezoeken, en dus 19 outfits. De Koningin droeg 15 keer een outfit van Natan, 1 keer van Claes Iversen, 1 keer van Dolce & Gabbana en 2 keer van Oscar de la Renta. Welke outfit vind jij het mooist?

Deze blog is geschreven door moderator Petra,  van wie op deze website regelmatig een achtergrondblog verschijnt.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

Leuk overzicht! Ik heb gekozen voor het outfit van Claes Iversen, maar er stonden nog meer mooie outfits bij! Lastige keuze.

Wat een leuk overzicht! Vooral nummer 4 en nummer 8 springen er voor mij uit! Beide mooie kleuren- en of stoffencombi's. Bij nummer 17 moest ik aan haar loafers denken, beetje gek toen met die grote jas en deze hoed. Dat was toch dezelfde dag?

Ja, klopt, dat was toen ze door een natuurgebied gingen lopen, wel praktisch.

De meeste outfits vind ik geslaagd. De laatste keren wat minder met nr 14, 15 en 18 maar weer goedgemaakt met die van vorige week!

...vrijwel alle outfits van de Koningin zijn heel erg mooi, behalve de bruidsachtige nr. 12 en de malle broek en hoedje nr. 15. Dank U voor dit mooie overzicht.

Wat een mooi overzicht. Mijn favoriet is de oranje jurk (16), maar eigenlijk ziet ze er altijd goed uit op deze bezoeken. 5 en 15 vind ik alleen niet zo mooi.

Wat een mooi overzicht Petra. Ik ga voor 10, al vind ik door de bijzondere mooie gedachte achter 2 dit ook een topper.

nummer 5 vind ik het mooist verder to much Natan. Ik mis de Nederlandse ontwerpers veel te vaak bij Maxima

Persoonlijk vind ik de Claes Iversen outfit het mooist, gevolgd door outfit 10 en 18. Mijns inziens doet kleur veel voor haar.

Met STIP op 1: Streekbezoek Achterhoek 6 mei 2014 - Fris, toegankelijk, modebewust - Nog steeds en dat na ruim 8 jaar, meer dan complimenten!

Outfit 8 = prachtig en WoW, kleur- en stof-technisch.

Een streekbezoek = geen Koningsdag hè mensen?! Nabijheid en verbinding met de bezochte streek zijn m.i. de betekenisvolle ingrediënten. BTW, ik houd ook enorm van outfit 5, zonder 'hoofd-gedoe'.... de grijze robe, smullen!

Ik heb nr. 1 gekozen. Een frisse look. Prachtig gecombineerd met kapsel, hoed, oorbellen en schoenen. Lengte van de rok ook mooi.

Ik heb een zwak voor 8 door de mooie stoffen, de interessante kleurencombinatie en de lengte van de jurk.

Mooi overzicht, Josine en veel mooie outfits. Ik ga voor 10 en voor 18!

Ha, ha.... sorry, Petra. Ik zal een volgende keer beter opletten wie het overzicht plaatst.

Geeft niets hoor! Ik heb jaren voor deze site geblogd, en de laatste 2 jaar eigenlijk nagenoeg niet. Ik schreef onder de naam The World of Royals. Sinds kort schrijf ik achtergrondblogs voor Josine onder de naam Moderator Petra. Dus je zult in de toekomst hopelijk nog meer achtergrondblogs van me gaan zien. Maar, ik vond het fijn om je compliment te lezen, vandaar dat ik er even op reageerde ;).

Ach fijn, wel zo duidelijk, alle digitale persoonlijkheden.... dan weten we idd met wie we hier 'van doen' hebben, dank!

Nummer 7, 16 en 19 zijn de beste outfits wat mij betreft.

style="display:inline-block;width:300px;height:250px" data-ad-client="ca-pub-1136101683532579" data-ad-slot="9740725324">

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?